augustus 28 2013 0Comment
Systeem gebouw beheer

Vervanging gebouw beheer systeem in rijks-historisch centrum Maastricht

Vanuit de Rijksgebouwendienst heeft De Comme opdracht gekregen om projecten in het het kader van planmatig onderhoud uit te voeren. De Comme levert een interim-projectleider die “onderdeel is geworden van de organisatie”. Ondanks de huidige tijden dienen de projecten uitgevoerd te worden, in verband met de instandhouding van de objecten en hun installaties.

Vanuit de Rijksgebouwendienst heeft De Comme de vervanging van het gebouw beheer systeem uitgevoerd. In het Rijkshistorisch centrum Maastricht was een verouderd gebouw beheer systeem aanwezig. Enkele functies van het systeem waren niet in werking en het systeem was dusdanig verouderd dat als er cruciale onderdelen van het systeem uitvielen, er geen vervangende onderdelen meer beschikbaar waren. Dit was een direct gevaar voor de core-business van het Rijkshistorisch centrum Maastricht, als de klimaatcontrole van de depots uit zou vallen, zou dit de gearchiveerde stukken schade kunnen toebrengen.

Door het gebouw beheer systeem te vervangen voor een nieuw systeem is dit risico verkleind en kan het Rijkshistorisch centrum Maastricht weer rekenen op een betrouwbaar systeem.