Rechtbank Haarlem 1e prijs Lieven de Key verkiezing

Als een van de 10 genomineerde monumenten in Haarlem heeft rechtbank Haarlem, locatie Jansstraat 81, op 27-11-2012 de eerste plaats in de wacht gesleept bij de Lieven de Key verkiezing.

Jaarlijks kent de gemeente Haarlem een onderscheiding toe aan een gebouw of een architectonisch werk. De onderscheiding wordt uitgereikt aan de eerstverantwoordelijke ontwerper, opdrachtgever of aanjager van het project. De Lieven de Key Penning kent een terugkerende thema-cyclus van drie jaar: architectuur, stedenbouw en monumenten. Elk jaar staat een van deze drie onderwerpen centraal. In 2012 is het thema monumenten. De onderscheiding is in het leven geroepen door oud-wethouder Chris van Velzen. De prijs is genoemd naar Lieven de Key (ca. 1560 – 1627), bekend als de eerste Haarlemse Stadsbouwmeester.

Architect Jan Bakers heeft uit handen van de voorzitter van de vakjury de Lieven de Key Penning 2012 in ontvangst genomen. Hij was er zeer mee verguld en hield een passievolle toespraak over zijn vak en de verbouwing van de rechtbank in het bijzonder. Een kroon op het werk met een prestigieuze prijs.