Projectinformatie

De Comme heeft opdracht voor de directievoering en toezicht van de nieuwbouw van het Collectiegebouw Boijmans Van Beuningen: De schatkamer van Rotterdam, een publiek toegankelijk depot.

In samenwerking met de stichting De Verre Bergen en Museum Boijmans van Beuningen zal de gemeente Rotterdam in het Museumpark het Collectiegebouw Boijmans Van Beuningen (hierna: het Collectiegebouw) realiseren, waarin (een deel van) de gemeentelijke kunstcollectie zal worden opgeslagen. Naast depotfuncties en commerciële opslag- en restauratievoorzieningen, zullen ook publieksvoorzieningen worden ondergebracht in het Collectiegebouw. Ronddwalen tussen live restauraties privé-collecties en ruim zeventigduizend oude en jonge meesterwerken. Rotterdam mag met deze wereldprimeur pronken.

De gemeente Rotterdam is reeds begonnen met het bouwrijp maken van de grond, zodat BAM Bouw en Techniek begin maart 2017 kan starten met de bouwwerkzaamheden. De verwachting is dat het Collectiegebouw in 2019 haar deuren opent. Met de komst van het eerste geheel openbaar toegankelijke kunstdepot heeft Rotterdam een wereldprimeur. Alvast ervaren hoe een bezoek aan het bijzondere gebouw van architect Winy Maas (MVRDV) zal zijn?
Link: http://collectiegebouw.boijmans.nl

Volg hier de laatste ontwikkelingen. Zo vindt u het laatste nieuws terug op de speciale weblog over het Collectiegebouw. Op de pagina ‘in de media’ leest u bovendien alles dat in de krant, op radio of op tv is geschreven en gezegd over het Collectiegebouw. Link: http://www.boijmans.nl/nl/538/nieuws-over-het-collectiegebouw#C9Eo02pms6rbjGLd.99

Wilt u de ontwikkelingen live volgen, dan kunt u voor de webcam op de bouwplaats op deze link klikken: http://www.bambouwtdepot.nl/webcam

PROJECT DETAILS

Project: Gemeente Rotterdam
Locatie: Rotterdam
Oppervlakte: 15.000 m² BVO
Bouwjaar: 2017-2019
Waarde:
Architect: MVRDV

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

November 2021:

Het nieuwbouw depot Boijmans Van Beuningen is nu open voor publiek. Bezoekers krijgen een blik achter de schermen van de museumwereld, een must voor museumliefhebbers.
De opening was spectaculair en officieel geopend, Zijne Majesteit de Koning was hierbij uitgenodigd. Zie hiervoor de website Boijmans Van Beuningen: https://www.boijmans.nl/nieuws/koninklijke-opening-van-depot-boijmans-van-beuningen

De Comme is erg trots op dit project en blijft betrokken door het adopteren van een spiegelpaneel van de buitengevel.

Oktober 2020:

De binnenafwerking van het nieuwbouw project depot Boijmans Van Beuningen nadert zijn voltooiing.
Alle vitrines zijn inmiddels in het atrium geplaatst, deze worden nu bekleed met glas. Het dak is inmiddels voorzien van bomen, waar het terras zich bevindt met vrije toegang voor bezoekers.
Harry Kraaijeveld van De Comme is voor Museum Boijmans Van Beuningen nog nauw betrokken bij de laatste punten van dit bijzondere project.

Film binnenzijde – lift en Film binnenzijde – schilderijdepot, “depot hangende objecten”

Mei 2019:
De internationale pers heeft op initiatief van Rotterdam Partners op 24 mei een rondleiding op o.a. het nieuwbouw project depot Boijmans Van Beuningen een rondleiding gehad. Zie hiervoor : LinkedIn

In deze maand gaat het hard met de afwerking van het depot:
Dankzij een gedegen voorbereiding en maatvoering is een gigantische vitrine in het Atrium gehangen. De laatste foto is genomen vanaf de 6e verdieping. Dit wordt het uitzicht vanuit het restaurant:

(Foto’s: Johan Koedood)

Ook de eerste spiegels zijn geplaatst. Langzaam krijgt het depot haar spiegelende uitstraling:
 
(Foto’s: Harry Kraaijeveld)

Het plaatsen van de atriumtrappen in het nieuwbouw depot:

(Foto’s: Harry Kraaijeveld)

April 2019:
Met trots hebben wij het certificaat mogen ontvangen van de adoptie van een spiegelpaneel van de buitengevel betreffende het nieuwbouwproject depot Boijmans Van Beuningen, het eerste publieke toegankelijke depot ter wereld. Zo maken wij een klein deel uit van dit mooie nieuwbouwproject in Rotterdam.

December 2018:
De foto van John Gundlach, die hij gemaakt heeft van het Depot Boijmans Van Beuningen, is winnaar geworden als bouwfoto van het jaar van de fotowedstrijd van Cobouw. De foto vertelt een verhaal volgens de Cobouw.
https://www.cobouw.nl/bouwbreed/nieuws/2018/12/foto-depot-boijmans-wordt-bouwfoto-van-het-jaar

November 2018:

Zo krijgt de 2e verdieping zijn ronde vorm.

Oktober 2018:
Een kijkje in voortgang van het nieuwbouwproject Depot Boijmans Van Beuningen. Hiervan is een mooi filmpje gemaakt door het Rotterdams Dagblad – AD: Kijkje in Depot Boijmans Van Beuningen

Oktober 2018:
Voor het project nieuwbouw Depot Boijmans Van Beuningen heeft het projectteam een bezoek gebracht aan het Chinese Tianjin. Hier is de fabriek Shenzhen Shennanyi Glass Product Co., Ltd, gevestigd van de producent van het dubbel gebogen glas.
Met speciale mallen worden de ruiten verwarmd en wordt elke ruit in de juiste vorm gebogen. De kwaliteit en de maatvoering is aan permanente kwaliteitscontroles onderworpen, zodat de maximale kwaliteit met de meest minimale maatafwijkingen worden geborgd. De producent heeft ook de manier laten zien hoe de gradiënten worden aangebracht ter plaatse van de overgang van spiegelend naar doorzichtig glas.
Het projectteam was onder de indruk van de inspanningen die in de fabriek, zowel door de directie als de medewerkers, worden getoond om aan de hoogste kwaliteitseisen te voldoen.
Zie op de website van de fabriek waartoe zij in staat zijn: Glasfabriek

29 januari 2018:

 

 

 

 

 

 

Een strak gemaatvoerde en zorgvuldig gemonteerde buitenkist wordt bijna gesloten.
Filmpje plaatsing laatste element
Met de link van een 3D filmpje van de deuren die de toegang gaan verschaffen: Toegangsdeuren Boijmans Van Beuningen

27 november 2017:
Update over de voortgang van de werkzaamheden bij Boijmans Van Beuningen Artikel LinkedIn

  

Bovenaanzicht bouwplaats Boijmans Van Beuningen. Grondwerkzaamheden zijn in volle gang.
De ronding van het depot begint vorm te krijgen