november 09 2020 0Comment

Project Terra Nigra afgerond

Het project Terra Nigra in Maastricht is  afgerond, waarbij het pand is verbouwd tot rijkskantoor. De Comme vervulde hier de rol van contractmanager voor het Rijksvastgoedbedrijf.
Het belastingkantoor in Maastricht was een traditioneel kantoor – met veel kleine ruimtes – en is nu omgebouwd met kleurrijke ruimtes met veel lichtinval, waarbij de ankerpunten in het oog springen. De overlegruimten zijn gemoderniseerd, mooie grote presentatieschermen zijn toegevoegd. Met deze verbouwing voldoet het pand aan de uitgangspunten voor Het Nieuwe Rijkskantoor.
Hierbij zijn ook de ontvangsthal, het restaurant en het vergadercentrum gemoderniseerd en is in het hele pand nieuw meubilair geplaatst. Ook de verouderde klimaatinstallatie is meegenomen in de verbouwing en voldoet aan de gestelde eisen.

We kijken terug op een geslaagd project. Dit is mede te danken door een gefaseerde uitvoering en weinig overlast  van de werkzaamheden. Door de coronamaatregelen werkten veel mensen thuis en mochten alleen medewerkers in bedrijfskritische processen op kantoor werken.

Gezien de coronamaatregelen kan de officiële opening helaas nog niet doorgaan en laat de ontvangst van medewerkers van de belastingdienst op hun nieuwe werkplek nog even op zich wachten. Om toch een eerste indruk van deze metamorfose te kunnen weergeven hebben we een aantal foto’s:

   

 
Foto’s: Belastingdienst

Lees meer op: Terra Nigra