mei 23 2011 0Comment
Oplevering Nationaal Archief

Oplevering kantoorrenovatie Nationaal Archief

Vrijdag de dertiende was het dan eindelijk zover. De gerenoveerde kantoren van Nationaal Archief en Centraal Bureau voor Genealogie zijn een feit. Aan deze ingrijpende verbouwing is begonnen in september 2009 en twintig maanden later kunnen de laatste medewerkers terugkeren naar de nieuwe werkplekken.
Het project betrof de realisatie van een volledig nieuw inbouwpakket voor de kantoren, deze dateerde nog uit begin jaren ‘80, nieuwe klimaatinstallaties en nieuwe indeling met ‘vernieuwende’ kantoorconcepten. De belangrijkste metamorfose is de toetreding van daglicht tot diep in het pand. De gesloten kantoren zijn ingeruild voor ‘frisse’ en transparante kantoren. De gangwanden zijn uitgevoerd als glazen wanden. Naast het effect van daglicht wordt hierdoor ook een meer open en transparante organisatie gecreëerd.
De Comme heeft het Nationaal Archief en het Centraal Bureau voor Genealogie ondersteund door de rol van projectmanager en gedelegeerd opdrachtgever; daarnaast heeft De Comme een belangrijke bijdrage geleverd in de verhuiscoördinatie. Met de verschillende (veelal gelijktijdige) interne en externe verhuisbewegingen een complexe opgave.
De  Comme wil het Nationaal Archief en het Centraal Bureau voor Genealogie feliciteren met hun nieuwe huisvesting.