april 05 2012 0Comment
Opening Amsterdamse Westerstraat

Koningin opent de Westerstraat!

Koningin Beatrix heeft op 3 april 2012 de Westerstraat officieel geopend. Met deze opening markeert het Nederlands Openluchtmuseum tevens haar 100-jarige bestaan.

Wij voelen ons dan ook best een beetje trots dat wij hier aan hebben mogen meewerken. In opdracht van het Nederlands Openluchtmuseum hebben wij zowel het bouwprojectmanagement vanaf initiatief tot en met nazorg als ook de technische uitwerking mogen verzorgen.

Na de toespraak van de heer P.M. Gijsbers (algemeen directeur van het NOM) gevolgd door de heer H. Zijlstra (staatssecretaris van OC&W) sprak de heer H. Esmeijer (oud gedeputeerde van de provincie Gelderland) de feestrede voor de 100-jarige uit.

Op de kade van de Westerstraat werd een stuk uit de musical ‘De Jantjes’ met Willeke Alberti gespeeld waarna de Koningin de officiële openingshandeling heeft verricht.

Anke (projectmanager) heeft de eer gehad om Koningin Beatrix te ontmoeten tijdens haar rondleiding.

Anke: ”Een hele eer, de directie van het NOM heeft mij dit gegund en dat waardeer ik echt! Dit is een erg bijzonder project waar ik met veel plezier aan heb gewerkt.

Het heropbouwen van de Westerstraat was voor ons een project met vele uitdagingen:

  • Een combinatie van nieuwbouw, renovatie, en restauratie;
  • Een museale omgeving met een gebruiksfunctie voor hoge bezoekersaantallen, dat betekent hoge veiligheidseisen en oplossingen betreffende de toegang voor de minder valide museumbezoeker;
  • Bouwmaterialen die 10 jaar in containers zijn opgeslagen waarvan zoveel mogelijk gebruikt moest worden;
  • Een aaneenschakeling van gebouwen die een historisch verhaal moeten gaan vertellen;
  • Afstemming tussen bouwtechniek, bouwhistorie en museale inrichting;
  • Een hele belangrijke deadline.”

Samen met Remco (projectleider), Twan (toezichthouder) en Anke kijken wij met trots en veel voldoening terug op dit unieke project.

Kijk hier voor het verslag van de dag: http://youtu.be/ycfFSqoTznA  en voor meer informatie op de site van het Nederlands openluchtmuseum.