De tweede fase nieuwbouw deltakwartier bijna gereed

De komende maanden worden alle 46 woningen opgeleverd en krijgt het gebied haar definitieve inrichting. Sommige nieuwe bewoners kunnen de feestdagen al doorbrengen in hun prachtige nieuwe thuis.

In het voorjaar van 2013 startte de nieuwbouw tussen de IJssellaan, de Slaakweg en de Haringvlietstraat, fase IIB. De bouw verliep voorspoedig en precies volgens planning. Alle 15 huurwoningen zijn verhuurd en van de 31 koopwoningen zijn nog drie eengezinswoningen en twee stadswoningen beschikbaar. Er is veel zorg en aandacht besteed aan het uiterlijk van de gevels. De architectuur is niet standaard. De blokken zijn elk door een andere architect ontworpen.

Portaal bouwt een nieuwe wijk: Deltakwartier, fase voor fase. In totaal komen hier ongeveer 600 nieuwe woningen in het gebied tussen de Volkerakstraat, de Laan van Presikhaaf, het spoor en de IJssellaan. Vorig jaar leverde Portaal ook al negen eengezinswoningen en 32 appartementen op in Deltakwartier. De plannen in Deltakwartier zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen bewoners en gemeente.

Wij van De Comme adviseren Portaal in de begeleiding van de diverse werkzaamheden binnen de grondexploitatie Deltakwartier.