juni 22 2017 0Comment

De Comme verwerft opdracht directievoering en toezicht nieuwbouw Collectiegebouw Boijmans Van Beuningen

De Comme verwerft opdracht directievoering en toezicht nieuwbouw van het Collectiegebouw Boijmans Van Beuningen: De schatkamer van Rotterdam, een publiek toegankelijk depot.

In samenwerking met de stichting De Verre Bergen en Museum Boijmans van Beuningen zal de gemeente Rotterdam in het Museumpark het Collectiegebouw Boijmans Van Beuningen (hierna: het Collectiegebouw) realiseren, waarin (een deel van) de gemeentelijke kunstcollectie zal worden opgeslagen. Naast depotfuncties en commerciële opslag- en restauratievoorzieningen, zullen ook publieksvoorzieningen worden ondergebracht in het Collectiegebouw. Ronddwalen tussen live restauraties privé-collecties en ruim zeventigduizend oude en jonge meesterwerken. Rotterdam mag met deze wereldprimeur pronken.

De gemeente Rotterdam is reeds begonnen met het bouwrijp maken van de grond, zodat BAM Bouw en Techniek begin maart kan starten met de bouwwerkzaamheden. De verwachting is dat het Collectiegebouw in 2019 haar deuren opent. Met de komst van het eerste geheel openbaar toegankelijke kunstdepot heeft Rotterdam een wereldprimeur. Alvast ervaren hoe een bezoek aan het bijzondere gebouw van architect Winy Maas (MVRDV) zal zijn?
Link: http://collectiegebouw.boijmans.nl

Volg hier de laatste ontwikkelingen. Zo vindt u het laatste nieuws terug op de speciale weblog over het Collectiegebouw. Op de pagina ‘in de media’ leest u bovendien alles dat in de krant, op radio of op tv is geschreven en gezegd over het Collectiegebouw. Link: http://www.boijmans.nl/nl/538/nieuws-over-het-collectiegebouw#C9Eo02pms6rbjGLd.99

Bovenaanzicht van de bouwplaats. De grondwerkzaamheden zijn in volle gang.