juni 14 2016 0Comment

De Comme verwerft opdracht directievoering & toezicht nieuwbouw Collectiegebouw Boijmans Van Beuningen

De Comme verwerft opdracht directievoering en toezicht nieuwbouw van het Collectiegebouw Boijmans Van Beuningen: de schatkamer van Rotterdam, een publiek toegankelijk depot.
In samenwerking met de stichting De Verre Bergen en Museum Boijmans Van Beuningen zal de gemeente Rotterdam in het Museumpark een Collectiegebouw Boijmans Van Beuningen (hierna: het Collectiegebouw) doen realiseren, waarin (een deel van) de gemeentelijke kunstcollectie zal worden opgeslagen. Naast depotfuncties en commerciële opslag- en restauratievoorzieningen, zullen ook publieksvoorzieningen worden ondergebracht in het Collectiegebouw.

Ronddwalen tussen live restauraties privé-collecties en ruim zeventigduizend oude en jonge meesterwerken. Rotterdam mag met deze wereldprimeur pronken.

In 2018 gaan de deuren van het Collectiegebouw open en heeft Rotterdam een wereldprimeur met de komst van het eerste geheel openbaar toegankelijke kunstdepot.

Alvast ervaren hoe een bezoek aan het bijzondere gebouw van architect Winy Maas (MVRDV) zal zijn? Volg de laatste ontwikkelingen. Zo vindt u het laatste nieuws terug op de speciale weblog over het Collectiegebouw. Op de pagina ‘in de media’ leest u bovendien alles dat in de krant, op radio of op tv is geschreven en gezegd over het Collectiegebouw.